Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Довечера идват 57 хил. ваксини, нощес се разпределят

Довечера се очакват 57 хиляди ваксини, които чрез създадената организация още през нощта ще бъдат разпределени. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан, където инспектира нова пречиствателна станция на града. Видео от посещението на премиера е публикувано в профила му в социална мрежа. Пречиствателната станция е с технология за обеззаразяване. По думите на Борисов в Ямбол и Елхово новите пречиствателни станции пречистват на сто процента водата.

"Най-важното е след изборите да има стабилно правителство с максимално съгласие, защото през предстоящите месеци до декември трябва да минем три процента ръст, тъй като само това ще оправи дефицита и догодина отново ще гоним петте процента и 120-130 млрд. лв. брутен вътрешен продукт", каза още премиерът Борисов. "Това трябва да е в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как до края на годината да възвърнем трите процента", допълни той.

По повод предстоящото отваряне на ресторантите на 1 март премиерът Борисов подчерта, че трябва да се обясни на хората, че пандемията не е отминала. Трябва внимание, дистанция и ум, разчитам на чувството на самосъхранение и на интелигентността на българина, допълни още той. По думите му хората не трябва да забравят, че пандемията върлува и отнема човешки животи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във