Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов достатъчно се е оттеглил, заяви Томислав Дончев

Бойко Борисов достатъчно се е оттеглил от ГЕРБ. Това заяви депутатът Томислав Дончев след консултациите при президента Румен Радев. По-рано през деня в ефира на bTV президентът Росен Плевнелиев обяви, че лидерът на ГЕРБ обмислял да се оттегли от активната политика. "Повече от това не бива, достатъчно се е оттеглил", каза Дончев.

Във връзка с консултациите при президента, от ГЕРБ обявиха, че ще върнат мандата възможно най-бързо. "Твърде рано е да се правят прогнози, може първият връчен мандат да събере подкрепа. Този въпрос не е към нас, ние сме в опозиция, никой не иска да говори с нас и сега. Редно е първата политическа сила да сформира кабинет, ние ще върнем мандата веднага, ако ни бъде връчен. Има твърде много въпроси за Плана за възстановяване, свързани с бъдещи корупционни модели", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ е време политиците да осъзнаят, че държавата се намира в спирала от кризи и този парламент трябва да направи каквото може.

"В рамките на този парламент е възможно да се излъчи правителство, въпросът е каква ще е цената, защото ако бъде излъчено правителство, дори с мандата на първата политическа сила, ще има висока цена първо ще е на база политически трансфери вътре в парламента. То ще бъде слабо и безпомощно, няма да има твърда парламентарна подкрепа. Ние имаме право да не харесваме Кирил Петков. Нямаме нищо общо с разкритията на "Капитан Андреево", допълни Томислав Дончев. И добави, че от ГЕРБ-СДС ще гласуват "за" хартиените бюлетини.

Той коментира и неявяването на "Продължаваме промяната" и БСП на консултациите при президента, определяйки го като неуважение към институциите. По-рано днес двете партии заявиха, че докато се провеждат консултациите при Радев, има заседание на бюджетната комисия в парламента. Очаква се консултациите днес (27 юни) да продължат с представители на ДПС. А утре ще се проведат разговори и с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

Facebook logo
Бъдете с нас и във