Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Доган търси сближаване с патриотичните партии

Когато Доган говори, е важно да четеш между редовете. Така експремиерът Бойко Борисов коментира политическото обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, разпространено от пресцентъра на Движението. 

"Първо, за всички е ясно, че Турция като държава, както и управлението й, се опитват да налагат дневния ред в много страни от Европа, включително и в България с обвиненията във фашизъм и заплахите от прекратяване на споразумението за бежанците. Тонът им не е добър, не е европейски. Доган го посочва това, като реална опасност", анализира Борисов. 

Според лидера на ГЕРБ в писмото си почетният председател ясно е представил ДПС като патриотична формация, която ще застане срещу политиката на Турция. "В това отношение и ние сме патриоти", добави бившият премиер

По думите му Доган е отворил вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост. "Той ще търси сближаване с такива партии. Не искам да си мисля, че прави намек единствено към Патриотите и БСП, но спорът между български мюсюлмани - дали са ДОСТ или ДПС, винаги е по-различен от спора между християни и мюсюлмани", обясни Борисов. 

Той подчерта, че десетки хиляди мюсюлмани са се влели в редиците на ГЕРБ през последните години. "Знаете, имаме министри, депутати, кметове, общински съветници, огромни структури, в които членуват български мюсюлмани. Смятам, че е редно и всички други партии трябва да се стремят към това", посочи бившият министър-председател. 

Борисов обобщи резултатите от проведената среща между ГЕРБ и ръководството на КТ "Подкрепа" с думите: "Със синдиката сме работили добре досега, а днес препотвърдихме ангажиментите си за доходите и повишаване нивото на пенсионното заплащане, което е пряко свързано с икономиката и бюджета".

Частните пенсионни фондове също са били една от обсъжданите теми на срещата, сподели той. "За да се осветли общественият ресурс, трябва в Сметната палата да бъдат публикувани собственостите на ръководителите на фондовете, като се започне от възнаграждения и се стигне до имоти, защото и те управляват милиардни обществени ресурси", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във