Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: До гласуването на Изборния кодекс няма да влизаме в зала

До гласуването на Изборния кодекс ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарната зала. Няма да се откажат от хартиената бюлетина, но и от машинното гласуване. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след като свика извънредно заседание на парламентарната група на партията.

Според Борисов „Продължаваме промяната" си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим. Той добави, че Кирил Петков и Асен Василев го знаят и, че  „Да, България" също го знаят, „но са предприели тактиката на мълчание".

ГЕРБ-СДС ясно са декларирали, че ако един ден влезе в зала този Изборен кодекс, те ще оттеглят оставането на обществения съвет и оставянето на район „Чужбина". Борисов заяви, че е с две ръце „за" машинно гласуване, но такива машини, каквито са в САЩ, а не „във Венецуела на Мадуро". Призова да се съберат пари и да се купят. Сега се мами с кодовете и флашките на машините, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Борисов отправи призив към депутатите да направят усилия за последен опит да си върнат здравия разум. В противен случай парламентът щял да спре да работи, заяви още той. „Моето предложение към другите парламентарни сили, ако искат лидери, председатели на парламентарни групи, е да се върнем и пред медиите да отворим отново тема не само за Изборния кодекс“, каза Борисов.

От своя страна Вежди Рашидов допълни, че той лично предпочита да гласува с хартиена бюлетина, защото „харесва шума на хартията".

Facebook logo
Бъдете с нас и във