Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов днес каза на хората, че не ги чува и си продължава по своя път, изтълкува политолог

"Борисов днес каза на хората, че не ги чува и си продължава по своя път. Всичко, което Борисов каза днес, не трябваше да го казва. Радев също не трябваше да казва, че има мафия". Това каза пред БНР политологът Димитър Аврамов. Той уточни, че всички управляващи досега са правили така: "Наричат хората платени, убедени са, че някой олигарх им плаща, за да протестират. Но този олигарх нали досега е работил с властта".

"Едни поколения млади хора, които днес са на площада, не се идентифицират с БСП, с ГЕРБ, с „Обединени патриоти”, а казват едно просто нещо: "Така в цивилизования свят не може!. Проблемът е, че основните власти в България прилагат избирателно законите и след това се чудят защо на хората не им харесва", коментира Аврамов. По думите му е невъзможно да бъдеш обективен в момента, защото всички застават срещу теб. Той определи ситуацията като много сложна.

Политологът коментира, че в протеста няма нищо лично срещу политиците, а на хората просто "им е писнало" и искат правила. "Не говоря за това, че трябва да изметем това правителство и да дойде доброто на БСП. Благодаря! Виждали сме го това нещо. Не виждам нищо добро в БСП, дори те са на път да се разцепят. Става дума, че когато двете власти - изпълнителна и съдебна, обиждат обществото, стоят срещу хората, този протест ще стане още по-голям и още по-хаотичен и накрая ще помете тези власти", прогнозира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във