Банкеръ Daily

"Да, България":

Борисов да каже кои са “четиримата контрольори” на машинния вот

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес заяви, че “софтуерът и цялата схема по машинното гласуване се контролира от 4 души от “Да, България”. Ако това беше поредната дебелашка шега на бившия премиер, щяхме да му отговорим, че нашата Четворка явно е като Петорката от Кеймбридж начело с Ким Филби, вербувана от НКВД да работи за болшевишка Русия. И затова, контролирайки напълно изборните резултати, оставя ГЕРБ с толкова високи резултати.

Това изразяват от "Да, България" в своя позиция по повод изказването на лидера на ГЕРБ.

"Ние обаче сме сериозна политическа сила и не можем да си позволим да отминем с насмешка подобни обвинения. Те не само засягат пряко името на “Да, България”, но и подриват доверието в изборния процес. А това е въпрос и на националната сигурност, защото ако някой може да контролира резултата от изборите, то той контролира и властта в страната", пишат още от партията на Христо Иванов.

Те призовават ДАНС и прокуратурата да поискат от Бойко Борисов имената на четиримата, които според него са господари на машинния вот - за да бъде предотвратено огромно изборно престъпление. "Ако няма такива “контрольори”, призоваваме г-н Борисов публично да оттегли думите си и да поиска извинение от гражданите на България, че за пореден път ги е излъгал “с двеста”, завършва становището на "Да, България".

По-рано днес на пресконференция в централата на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави ЦИК, която е приела, че всички разписки от машинното гласуване ще се борят. По думите му това е крачка към прозрочността на изборите. "Единствено представителят на ДБ е гласувал против. Защо? Винаги съм казвал, че четирима души от ДБ контролират машинното гласуване. Ето защо са гласували против", каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във