Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Да изслушат Цацаров в антикорупционната комисия в НС

Трябва да има изслушване в антикорупционната комисия в Народното събрание на Сотир Цацаров. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в село Грашево, община Велинград, излъчвано на Фейсбук страницата му. Той поясни, че депутатите трябва да изслушат и ДАНС за обвиненията към председателя на КПКОНПИ.

Преди ден стана ясно, че шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров има намерение да се оттегли от поста от 1 март. Днес премиерът Кирил Петков обяви, че Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация и срещу него тече проверка на ДАНС.

Борисов посочи, че с оставката на председателя на КПКОНПИ ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, защото комисията проверявала само тях. Няма нито едно проверявано кметство на ДПС, на БСП, на "Има такъв народ", отбеляза той. Но не уточни, че това се случва в последните месеци (откакто ГЕРБ вече не е на власт).

Във връзка с призива от парламентарната трибуна за оставка на главния прокурор Иван Гешев днес от името на четирите управляващи партии, лидерът на ГЕРБ каза, че иска да види какви закони ще бъдат предложени от сегашните управляващи: "Засега няма законодателна инициатива нито на Министерския съвет, нито на Народното събрание. Да внесат закони и да видим как те ще предпазват от назначаването на "свои хора". Стига вече с това слагане на "свои хора", настоя Борисов.

"От вчерашните мерки на правителството за справяне с пандемията не виждам да сме в енергийна криза, като цяло приеха нашите мерки, но не казват как ще ги финансират. За един месец направиха всички наши грешки и ги надградиха", смята бившият премиер.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във