Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Целта ни е многократно увеличаване на доходите

Бойко Борисов и Манфред Вебер.

За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. Това е факт, защото имаме много висококвалифицирани работници, но вследствие на много политици от прехода, включително и ние, които рекламираха държавата, че е евтина работна ръка, сега сме си поставили като основна цел повишаване и то многократно на доходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, разбира се. Това заяви  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията, което се състоя в зала "Арена Армеец" в София.

"Ние сме като Кобрата - продължаваме напред!  Мислех малко да се карам пак, но тоя път няма, защото като се скарам, вие се снишавате, ставате колебливи и това дава шанс на опонентите. Защото няма нито една сфера в която държавата да е в по-лошо състояние, отколкото е била. Рекорден БВП и рекорден брой инвестиции. Голяма лъжа, която върви в предизборната кампания", заяви Борисов и поясни, че в следващите месеци ще видим какви още заводи ще започнат да се строят в България, разкри още премиерът.

Той не подмина да обясни публично на Манфред Вебер, че тук, в залата, са автентичните десни в лицето на партньорите на ГЕРБ - СДС и останалите формации, с които подписаха споразумение за подкрепа. Лидерът на ГЕРБ коментира и избора на нов главен прокурор.

"Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът. Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза Борисов.

„Европа е един организъм, една система”, каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: „Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във