Банкеръ Daily

Татяна Дончева:

Борисов, Цацаров и Пеевски на сцената, Москва и БКП - зад кулисите

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева представи свои анализ на задкулисието в България и неговата реализация в политиката. Според нея Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски са фигурите на сцената, а задкулисието трябва да бъде търсено в Москва и в кръговете около бившата комунистическа партия - БКП.

Дончева уточни, че ръководните задкулисни фигури не са едно цяло, те имат различни мнения и отношения, но политическият картел у нас се ражда от техния общ произход – от средите на БКП.

По думите й обвързаности не липсват както в ГЕРБ, така и в БСП. 

“Вляво са известни – старите партийни фамилии в ляво заеха сериозни позиции и те са добре наместени около Корнелия Нинова. Като сложите към това децата на по-късните фамилии в лицето на Добреви и други и ще разберете за какво става дума”, обясни тя пред BiT.

Сред управляващите също имало среди, свързани с "Живковото крило".

“Бойко Борисов е ясен защо – бил му е охрана, Влади Горанов е свързан с Иван Саздов, който е гуруто на Бойко Борисов; Лили Павлова – внучка на отряда Чавдар, Ивайло Московски – син на бившия заместник на Стефан Нинов в Плевенския окръжен съвет; Цецка Цачева от село Драгана, пред очите ми стана партиен член в първи курс”, изреди Дончева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във