Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Бях в Русия да видя какво е трасирал Радев, но не беше трасирано нищо

S 250 bd1f5bc3 cbcf 4686 a4b4 c2f309231da2
S 250 3d468c7c 0033 41ab afe7 747343d4fbe8
S 250 edf6882b fe28 4ae1 bb5d 5b9a17435d23
S 250 fcad44ee 5785 428d 96eb cfeebeae3c00

Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев, не беше трасирано нищо. Щеше ми се да започна и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати. Със сигурност може повече затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото - да работим заедно. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се появи на парламентарен контрол за първи път от почти година.

Той отговори на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев за визитата си в Москва преди седмица и каза, че се бил подготвил да отговаря "по другояче", но заради акцента и тона на питащия обяви, че ще отговаря кратко.

Кутев цитира противоречиви позиции на премиера по енергийни проекти през годините и попита какво точно са си говорили сега с руския президент Владимир Путин. След отговора на Борисов Кутев му каза: "Вашата закачка с президента не е във ваша помощ, защото той има по-висок рейтинг от вас и вие очевидно не можете да свикнете с това". Депутатът от БСП каза още, че оценката на Борисов за срещата коренно се различава с това, което говорят от Кремъл. "Вие просто не се разбирате с тези хора - имате някакъв начин на комуникация, който е съвършено различен за тях и за вас", допълни Кутев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също се обърна към премиера.

"Смея да твърдя, че такова чудо няма по света ,почти година премиерът не е идвал в парламента, за да отчете работата на правителството, скоро се срещнах с лидери на партийна вишеградска четворка и ви уверявам господин Борисов, брилянтен пример за работеща парламентарна демокрация. Дори тези силни лидери преди всяко заседание на европейски институции се явяват пред парламентите си, получават подкрепа и отиват със самочувствие на срещите им, че зад тях стоят парламентите им", каза Нинова.

От парламентарната трибуна се изказа и председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

"Няма български държавник, няма български политик, който за такъв кратък период от време да е бил приет от всички европейски лидери, от всички лидери на Западните балкани и България да е била посредническата страна, която действително да създаде и да посредничи на тази европейска перспектива за Западните балкани", каза Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във