Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов би преговарял за коалиция само с РБ и Патриотите

Единствените, с които бих започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите. И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на Нова телевизия. 

"Манипулация и лъжа са твърденията, че формацията на Веселин Марешки е обгрижвана от ГЕРБ, за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет. Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С „Воля” не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни”, каза Борисов.

Той сподели, че неговото истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. "Ще има нужда и от нормални хора в опозиция”, коментира бившият премиер.

Борисов е категоричен, че шансът за дебат с лидера на БСП, Корнелия Нинова, е провален, дори и да бъде насрочена друга дата.

„Няма да има дебат. Угодих им, а тя ме разиграва. За сряда положих всички усилия, бях си преправил цялата програма. Вече графикът ми е пълен”, обясни той.

„Защо не искат да кажат кои министри ще изпълняват тази фантастична програма на БСП и  защо бягат от това да кажат, че правителството е тяхно. Навсякъде слагат кадри от БСП и тук-там от НДСВ”, коментира лидерът на ГЕРБ. 

Тъй като социологическите проучвания сочат, че едната от двете водещи партии ще има съвсем малка преднина, Борисов заяви, че ако е втори, остава опозиция. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във