Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Ако има вот есента, ГЕРБ/СДС печелят категорично

Борисов отправи нови обвинения към служебната власт за управлението на кризата, породена от пандемията.

Бившият премиер Бойко Борисов, който посети в сряда опустошеното от пожар село Кръстава, заяви, че коалицията ГЕРБ/СДС ще спечели категорично евентуален вот през есента. Той отчете провал на служебното правителство във външната политика, икономиката, финансите и здравеопазването. 

"ГЕРБ не атакува служебния министър на икономиката, а просто подава сигнал за евентуалното му двойно гражданство", заяви лидерът на ГЕРБ и увери, че темата първоначално е била повдигната от заместник-председателя на ИТН Тошко Йорданов, а не от ГЕРБ.

"Има такъв народ” буквално разнебити Кирил Петков и Асен Василев – двамата министри, които вееха като знаме. президентът Радев пък не знае какво прави в момента и евентуални нови парламентарни избори, проведени в различни дни от президентските, биха били пагубни за страната. Представяте ли си три поредни седмици избори в пандемия? И как ще карат и връщат машините от чужбина толкова пъти?”, коментира Борисов и заяви, че партията му  би подкрепила правителство, което излезе с програма от 15-20 точки, съвпадащи с приоритетите й.

Според него консултациите при президента Румен Радев са безсмислени. „Прах в очите на хората. Той се обърка като пате в калчищ”, смята лидерът на ГЕРБ. И добавя, че въпреки че ще върнат втория мандат незабавно, ГЕРБ-СДС все пак ще представят проект за кабинет, „за да могат хората да сравняват”.

"В три вълни на пандемията кой на мен ми е актуализирал бюджета, ние откъде намирахме 50 лв. за пенсионерите и пари за всички мерки. Обещал съм магистрала „Хемус“ и Магерово са първите неща, които ще направим, когато хората видят разликата и видят на какво са попаднали. Страната не знам къде е, отвън изглежда отвратително. От лидер на Балканите, ние сега сме скарани с почти всички съседи. Единствено ние за Турция не пратихме помощ за пожарите. Важна е ролята на Турция особено по проблема с Афганистан. Сега ще очакваме от тях помощ за границата", оплака се бившият премиер.

Борисов отправи нови обвинения към служебната власт за управлението на кризата, породена от пандемията. "В момента милиони ваксини у нас се хвърлят и препродават", смята той. Сега с всички съседи сме скарани - от лидери на Балканите до провал във външната политика".

Борисов посети село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи. Той обяви, че депутати от ГЕРБ отделят от заплатите си, за да подпомогнат пострадалите семейства. До края на деня ще бъдат доставени сглобяеми къщи, за да имат подслон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във