Банкеръ Daily

Общество и политика

"Борисов 3" заседава за последен път

До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще заседава в оставка. 

Правителството ще проведе  в сряда последното си редовно заседание преди да подаде оставка пред новия парламент. До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще заседава в оставка. 

Като първа точка от дневния си ред, кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г. Делото е образувано по искане на президента Румен Радев във връзка с отговор на въпроса: „Допустимо ли е да се изменя, допълва или отменя закон, приет от Народното събрание, преди да е обнародван или когато е върнат за ново обсъждане в срока по чл. 88, ал. 3 от Конституцията на Република България?“.

Очаква се правителството ще одобри Стратегия за дейността на Българската банка за развитие до 2023 година.

Министърът на финансите е внесъл проект на разпореждане за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала.

В предварителния дневен ред за днес е предвидено да се одобрят  допълнителни разходи по бюджета на Комисията за защита на личните данни.

Правителството ще открие и процедури за концесия на морските плажове „Буните - запад“ и  „Буните - изток“ в община Варна и на ивицата „Устие на река Велека“ в Синеморец. Очаква се да бъде прекратена процедурата за концесия на плажа „Къмпинг - юг“ в община Царево. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във