Банкеръ Daily

Общество и политика

Бориславова за проверката срещу нея: Политическа акция

Това граничи по-скоро с някаква политическа акция. Така говорителката на Министерския съвет Лена Бориславова коментира новината, че прокуратурата води разследване срещу нея.

Тя е научила от медиите за проверката. 

"Аз съм супер спокойна, прокуратурата може да разследва. Аз лично не съм подписала никакъв договор, от името на банката, нито от кантората, за което те визират. Странно е как водят досъдебно срещу конкретно лице, тъй като такова нещо не съществува в нашето наказателно правораздаване от известно време. Аз нямам притеснения, но за мен това не е правно основано действие", каза Бориславова на излизане от парламента по време на консултациите за съставяне на правителство.

По-рано през деня излезе информация, че Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка за сключена неизгодна сделка. Материалите били получени от районната прокуратура, която в началото е проверявала договор за правни услуги на Българската банка за развитие, свързан с Бориславова. 

От държавното обвинение посочиха, че твърдението, според което има разследване срещу Бориславова, е невярно.

По-рано днес на въпрос във връзка с информацията за образувано досъдебно производство срещу нея за сключване на неизгодна сделка около казуса с Българската банка за развитие Лена Бориславова отговори, че не са я търсили от прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във