Банкеръ Daily

Владислав Панев:

Борислав Сандов е една добра кандидатура за министър

„Буквално в следващата седмица очаквам и съставът на правителството, и неговата програма да бъдат в голяма степен ясни“, каза пред БНР Владислав Панев, съпредседател в оставка на "Зелено движение" от "Демократична България", визирайки седмицата след свикването на новото Народно събрание на 3 декември.

По казуса със заявката на Борислав Сандов екоминистерството да отиде при "Демократична България"  Владислав Панев отбеляза: „Звучи логично. Той е една добра кандидатура за министър. Всичко е на масата, няма нищо договорено.“

„Не е неизбежно, но не е и фатално в никакъв случай“ – така Панев коментира решението новият бюджет за 2022 г. да бъде приет през януари. За януари ще бъде ползвана базата от актуализацията на бюджета, допълни той.

„Избирателите така ни подредиха, че сме длъжни да направим компромис, всяка една от формациите, в определена посока“, изтъкна още Панев. По думите му компромисът се постига лесно в този формат.

"Успешните държави се управляват от такава амалгама от изявени, силни политически лица, които са и експерти в съответните области", заяви още Владислав Панев.

"Не можем да затягаме коланите, когато икономиката не е толкова стабилна в поредица от кризи – здравна, енергийна, икономическа", посочи Панев.

Той е оптимист, че е възможно новото правителство да остане на власт четири години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във