Банкеръ Daily

Общество и политика

Борислав Сандов: Борисов превърна политиката в шоу

"Борисов е този, който направи политиката да бъде като шоу. И съвсем нормално и адекватно се получи обратната страна на монетата - човек, който е от шоуто, влезе в политиката". Такъв коментар направи пред БНР Борислав Сандов от "Демократична България". 

Според него конфигурацията на следващото управление ще бъде трудна и най-вероятно ще става въпрос за правителство на малцинството, може би с мандата на "Има такъв народ", което ще бъде с къс мандат - може би до президентските избори и ще има по-широка подкрепа.

"Борисов не може да има претенции за участие във властта, по същия начин и БСП не може да има претенции за участие във властта, но ако тя не подкрепи едно ново управление на страната, ще претърпи по-големи щети на следващите избори", смята той.

Сандов подчерта, че от малкото неща, които се знаят за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", може да се съди, че няма да има анти-НАТО позиция и евроскептицизъм, както и че са против модела на управление в България досега.

"Не бива тази елитарност, не бива да сравняваме хората по музиката, която слушат. Не приемам музиката, която Трифонов произвежда, но това не означава, че заради музиката, която той прави, трябва да имам същото отношение към начина, по който той ще прави политика", посочи Борислав Сандов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във