Банкеръ Daily

Общество и политика

Борислав Михайлов остава президент на БФС

Борислав Михайлов е преизбран за президент на Българския футболен съюз (БФС). Той побеждава конкурента си Димитър Бербатов с 241 от гласовете на делегатите срещу 230 за Бербатов. Осем гласа получава третият кандидат - Христо Порточанов.

Веднага след като бяха преброени бюлетините Михайлов заяви, че мнението на хората от ФИФА и УЕФА е, че "по-чист конгрес не са виждали". "Вие сте свидетели, че конгресът е напълно прозрачен. Промяна ще има, ще работя с цялото си сърце за вас в следващите четири години", каза Михайлов пред Конгреса на БФС.

"Още един път се доказа, че БФС и неговото ръководство и делегати никога не са подценявали или неглижирали демократичния избор и никога не са го манипулирали", заяви още Михайлов от трибуната.

В своето изказване Димитър Бербатов оспори легитимността на гласуването. Пред журналисти в НДК Бербатов заяви, че ще сезира съда, тъй като по думите му в стенограмата на конгреса е било записано, че при 483 делегати за победа са нужни 242 гласа. "Странно е, че трима души не са гласували, а се били на конгреса през целия ден. Има си съд, който ще реши. Ще се обърнем отново към него и няма шанс да се откажем”, добави Бербатов.

Той е категоричен, че е трябвало да има балотаж. "Ние сме морални победите. Направихме каквото зависи от нас. Видяхте какво опитахме да направим с екипа, няма от какво да се страхуваме. Продължаваме да се борим", обобщи бившият национал.

Борислав Михайлов ще продължи да заема поста, който спечели за първи път през 2005 година. Това е четвърти път, в който Михайлов е преизбиран.

В края на 2019 г. Михайлов подаде оставка, но през април 2021 г. бившият вратар оттегли оставката си и заяви, че ще довърши мандата си.

До извънредния конгрес на БФС се стигна след подписка от 1/3 от клубовете у нас по инициатива на Димитър Бербатов. Първоначално от БФС отхвърлиха искането, тъй като видяха грешки в документацията. След това обаче съдът разпореди конгресът да се проведе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във