Банкеръ Daily

Общество и политика

Борислав Игнатов организира дискусия за образованието

"Демократична България" организира публична дискусия с арх. Борислав Игнатов и изявени специалисти в сферата на образованието, кандидати за общински съветници  - Маргарита Игнатова, кандидат за общински съветник от "Демократи за силна България", Димитър Лазаров, кандидат за общински съветник от гражданската квота на "Да, България!", Мария Ландова, кандидат за общински съветник от гражданската квота на "Да, България!", Златина Станкова, кандидат за общински съветник от Зеленото движение. Дискусията ще се състои в четвъртък, 17 октомври в литературен клуб "Перото" на НДК от 18:30 часа.

На срещата ще бъдат обсъдени важните дефицити, от които страда българското образование. Сред акцентите на обсъждането с решение за справяне с проблема с липсата на места в детските градини и ясли, както и предложения за подобряване качеството на храната, която децата получават в учебните заведения и засилен контрол. От партията предлагат идеи за дигитална занималня – съвместно с читалищата, която да ангажира допълнителните занимания на децата по съвременен начин и да контролира "образованието в сянка".

От "Демократична България са на мнение", е общината може да координира и подкрепя извънкласните и извънучилищните дейности като превенция на различните рискове, на които са изложени децата, учениците и младежите – зависимости, насилие, агресия, ранно отпадане от образователната система и дискриминации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във