Банкеръ Daily

Общество и политика

Борис Ячев връчи сертификати на студенти за проведен стаж в НС

S 250 5aa1a136 ea09 4f9b af5e a57e64e68eae
S 250 ddcf3503 fc3a 4707 9e71 bea001ba7911

Председателят на парламентарната антикорупционна комисия и народен представител от НФСБ Борис Ячев връчи днес на студенти от Университета за национално и световно стопанство сертификати за проведен стаж в Народното събрание.

В продължение на две седмици младите хора наблюдаваха пряко работата на народните представители – в пленарна зала и на заседания на Антикорупционната комисия. Заедно с експертите в Комисията разглеждаха и работеха по различни сигнали за съмнения в корупция и конфликт на интереси, подавани от граждани и неправителствени организации. По думите на Борис Ячев подобен практически опит ще е от сериозна полза за обучението на студентите. „Пожелавам ви професионално развитие, а на най-дълго престоялите в пленарната зала на Народното събрание – защо не и политическа кариера“, обърна се с усмивка към стажантите председателят на парламентарната антикорупционна комисия.

Стажът е в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“, която стартира през 2017 г. и бе посрещната с интерес от младите хора. На 23 юли 2020 г. председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров, Омбудсманът на Република България доц. д-р Диана Ковачева и председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-то Народно събрание Борис Ячев подписаха Меморандум за сътрудничество.

Практическото обучение е за студенти от УНСС със завършен минимум втори курс, от бакалавърски и магистърски програми с професионални направления: „Право“; „Икономика“; „Администрация и управление“; „Социология“ и „Политически науки“.

През изминалите две седмици студентите бяха в Народното събрание. От понеделник те преминават на стаж в КПКОНПИ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във