Банкеръ Daily

Общество и политика

Борис Бонев пита Фандъкова дали използва общински средства в кампанията си

Борис Бонев

От гражданското движение "Спаси София" питат кандидата за нов кметски мандат Йорданка Фандъкова дали и защо продължава да води политическата си кампания с "публичния ресурс на всички софиянци"? Според активистите в кампанията се използват неправомерно и гербът на София и коли на НСО. Затова независимият кандидат за градоначалник Борис Бонев определя поведението на Фандъкова като "неморално" и призовава тя да напусне поста си до изборите, както е редно в една предизборна кампания.

"Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани", настоява за отговор Бонев. Според движението в кампанията се ползват безогледно общински детски градини, училища и лечебни заведения и "дори малолетни деца и пациенти в общинските болници", както и в пълно противоречие с изборното законодателство се използва гербът на София. От организацията са възмутени, че кметът продължава да използва и шофьорите и колите на НСО при своите пиар обиколки из града, което несъмнено струва много пари на данъкоплатците.

Независимият кандидат призовава Фандъкова да се оттегли незабавно от властовата позиция и да спре да използва публични ресурси за лични цели. "Спаси София" пита Фандъкова: "Защо не използвате новата тролейбусна линия 7? Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на управлението. Нашите съграждани имат нужда от честно и открито управление, а не от още пиар акции, целящи да ни убедят в една напудрена реалност" категорични са активистите.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във