Банкеръ Daily

Общество и политика

Борис Бонев е отстранен от зам.-председателското място в Столичния общински съвет

Независимият общински съветник от гражданската организация "Спаси София" Борис Бонев е бил отстранен от председателския съвет на Столичния общински съвет. Това съобщиха самият Бонев и гражданското сдружение във Фейсбук.

Решението е било взето от политическите партии в общинския съвет.

"Спаси София" приема отказа на политическите сили в СОС, Борис Бонев - единственият независим и граждански общински съветник, да продължи да участва в председателския съвет, като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото. Сигурни сме, че присъствието на Борис Бонев в СОС дразни партиите и ако имаха възможност сигурно щяха да го изхвърлят и оттам, но ние като представители на гражданския сектор ще продължим да проверяваме, предлагаме и работим в полза на софиянци", посочват от организацията.

За решението на СОС Бонев и "Спаси София" обвиняват другата опозиционна формация в съвета - обединението "Демократична България".

"За нас бе неприятна изненада поведението на партиите от :Демократична България", които предпочетоха да работят с ГЕРБ, което вече се е случвало, но и с БСП, ВМРО и "Атака". Именно членовете на "Демократична България" настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет, с което управляващите охотно се съгласиха. Вярваме, че политическото двуличие вече е омръзнало на гражданите и те ще се ориентират по фактите и действията, а не по манипулации и празни приказки. Това поведение се оказа пагубно и в предизборната надпревара, а днес отново ще затрудни представителството на свободните, демократично мислещи хора в столицата на България", гласи още становището на гражданското сдружение.

"Спаси София" е открита и толерантна организация, която не се занимава с котерийни интереси и ще се съсредоточи върху това, което винаги е можела най-добре. Ще продължим да защитаваме интересите на града и софиянци, да предлагаме решения и проекти за неговото развитие, така както го правим от 10 години. Защото за нас София не е стълба за политическа кариера, а кауза в сърцата ни", уверяват Бонев и колегите му от организацията.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във