Банкеръ Weekly

Общество и политика

БОНЕВ И ТАТАРЧЕВ - В РАЗВОД ПО ИНТЕРЕСИ

Коя от войните ви е истинска, господа? С притъпени от небивалите жеги и данъчните опашки сетива гражданството трудно следи и още по-трудно открива отговори - за какво се бият и кой е добрият. И да искаш да вземеш страна - не можеш: нямаш нито информация, нито симпатии. Целокупно въртим глави като публика по трибуните на Уимбълдън, около нас това лято - турнир след турнир, на моменти - по няколко паралелни. Принципни различия, пресечени интереси (канали), застрашен монопол или стари вересии - подобни обяснения биват натрапвани на любопитните. По-мнителни граждани обаче си го тълкуват като разводи по интереси - някак съмнително страстно се преекспонираха събирания и раздели, прошки и вражди и всеки път става дума или за пари, или за много пари.


Два персонажа обаче изглеждат като искрени в своята битка един срещу друг - главния прокурор и вътрешния министър. Отдавна ги гони вражда необяснима, издумани бяха много неща - какво толкова си казаха в 15-ина минути ефирно време, че решиха да натоварят съдебната система с цели две нови дела?


След интервюто на главния прокурор Иван Татарчев и предизвикания отговор на министър Богомил Бонев по програма Хоризонт на БНР на 27 август тази година двамата решиха да заведат дела един срещу друг.


А неизкушените мозъци на така наречените средни граждани тънат в догадки:


Случайно съвпадение ли бе акцията на НСБОП, подкрепена от въоръжени антитерористи точно в деня преди отпътуването на президента Петър Стоянов за Москва?


Като как се оказаха някои телевизионни и вестникарски екипи на точното място и в точното време?


Кога, по каква причина и по чие нареждане бе променена уговорката между НСлС и НСБОП втората да предостави на първата нужните й документи по аферата Бартекс?


Повече да питат баламите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във