Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков зададе на Горанов четири въпроса за неплатените такси

Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в Дубай, отправи в профила си във Фейсбук четири въпроса към финансовия министър Владислав Горанов. Той е убеден, че Горанов не чете законите, които гласува, но рано или късно ще понесе отговорност. 

"Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете закони, които е гласувал, подписал и е длъжен да прилага. И ако глупостта и „услужливата памет“ са извинение, злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата хунта са престъпление. Рано или късно се носи отговорност. И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш", написа Божков.

Ето ги въпросите на бизнесмена:

1. Ако „в нито един момент законът не е допускал подобно прилагане“, то тогава защо одобрената лично от него декларация за дължими такси предлага две графи за облагане – с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисионни?

2. Ако „20% върху комисионната“ е само за покер турнирите – защо в същата одобрена от него декларация, опцията за „покер турнир“ изобщо не съществува?

3. Пред кого отговаря ДКХ и кой е отговорен за ежемесечно одобряваните декларации?

4. Всеки месец ДКХ одобрява подадените декларации за дължими такси и всяка година Владислав Горанов прави одит на комисията – как би могло да е „незаконно“ ежемесечно одобрявано таксуване?

Знам отговорите на тези въпроси. Ето ви и доказателствата за тях:
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във