Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков за конфискуваните му антики: С Шиши ще се разправям лично

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков обвини депутата от ДСП Делян Пеевски, че е отговорен за изнасянето на колекцията му от културни ценности от прокуратурата. Според хазартния бос конфискацията на ценните предмети е разграбване.

"Разграбването на световно-културно историческо наследство се извършва след преките заповеди на Делян Пеевски. Инструментът, както обичайно, е прокуратурата. Грабежът се координира от човека на Шиши, отговарящ за краденето на пари от обществените поръчки - Иван Мирински. Той се разпорежда с действията на прокуратурата и с полуграмотните чиновници, участващи в разграбването", написа във Фейсбук хазартният бос.

Преди ден държавното обвинение съобщи, че вече са иззети над 6300 артефакта от офиса на "Нове Интернал" на столичната ул. "Московска". От съобщението на прокуратурата се разбра, че между 3 и 5 август в офиса на Божков е имало нови претърсвания.

Споменатият Иван Мирински е лицето свързваната с Пеевски фирма "Водстрой 98", която преди години беше продадена. 

"На всеки от участвалите в разграбването държавни служители ще бъде потърсена персонална съдебна отговорност. Иван Мирински също ще отговаря за действията си пред закона. С Шиши ще се разправям лично", закани се Божков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във