Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков VS Борисов

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков пусна ново видео във Фейсбук. В него той отправя покана към премиера Бойко Борисов за предизборен дебат. 

"Каня конкурента си на 25-ти многомандатен избирателен район - Бойко Методиев Борисов на публичен предизборен дебат. Поради наложеното ми медийно затъмнение ще му изпратя покана за ZOOM среща на личната му Фейсбук страница", каза още Божков.

Припомняме, че Божков ще води листата на "Българско национално обединение" в столичния 25-и избирателен район. Там той ще мери сили с лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова, както и срещу Христо Иванов от "Демократична България". В същия район е и устатият адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!"

Божков предлага срещата да се проведе утре (събота) в 20:00 часа. "Ако това време не е удобно за него ще го чакам в следващите три дни", уточнява бизнесменът. 

Преди няколко дни хазартният бос пусна видео в социалните мрежи и се тагна от барселонския квартал "Ла Барселонета" само седмица след като написа "Идвам" и обяви, че Съдът на Европейския съюз в Люксембург е отменил европейската заповед за ареста му. Съдържанието на видеото бе изцяло предизборно и от него бе трудно да се установи дали наистина той е в Европа, където би могъл да бъде задържан по искане на българските власти. 

Партията на хазартния бос не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията на бизнесмена бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии.

Впоследствие Божков предложи на Слави Трифонов да се явят с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а шоуменът отказа. В отговор хазартният бос каза по адрес на Трифонов: "Слави - силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за хунтата. Жалко."

Бизнесменът ще използва регистрацията на партия "Българско национално обединение" (БНО), за да участва в предстоящите парламентарни избори. Партия БНО предоставя 100% от листите на Божковата формация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във