Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков: Утре ще стане ясен новият собственик на "Левски"

Утре в 10:00 часа ще стане ясно името на новия собственик на 86.6% от акциите на "Левски", обяви Васил Божков в поредна публикация на страницата си във "Фейсбук".

За да избере на кого да предаде ценните книжа, обвиняемият бизнесмен провежда електронна анкета.

Според данните от страницата на Божков засега води "синята" легенда Наско Сираков, следван от Делян Пеевски, който преди дни дари 500 000 лв. на клуба чрез фирмата си "Интръст". Трети е премиерът Бойко Борисов, на когото бяха джиросани акциите на "Левски" преди седмица. 

Сираков категорично заяви готовност пda олучи акциите на "сините" и да направи всичко възможно клубът да продължи своето съществуване. "Ясно заявих и на Божков, и на Георги Попов, че аз нямам работа да разговарям с премиера. В момента Левски е в свободно падане. Най-сериозният проблем в момента е собствеността на акциите, това трябва да се изчисти", коментира Сираков, който се ползва и с подкрепата на синята общност. 

До напрежение обаче доведе дарението на депутата от ДПС Делян Пеевски, което бе прието от Управителния съвет на "Левски", въпреки че вторият най-голям акционер в клубa - "Тръст Синя България", призова солидната сума да бъде върната на дарителя. 

Премиерът Бойко Борисов пък се стреми да стои встрани от темата, след като формалният собственик на "Левски" Георги Попов му джироса акциите. "Това е подигравка, ясна е целта. Не са в мен акциите. Нито съм дал съгласие, не желая, нямам отношение и няма да взема акциите. Действието беше умишлено. Няма да ме вкарате в тази игра", коментира преди дни премиерът. 

В сряда (20 май) Управителният съвет на "Левски" взе решение за свикване на ключово Общо събрание на 6 юли. Тогава трябва да се реши бъдещето на клуба.

Според сметките на изпълнителния директор Павел Колев  "Левски" трябва да събере общо 3 млн. лв. до юли, за да не изпадне в несъстоятелност.

"Най-лошият вариант е клубът да бъде обявен в несъстоятелност", коментира още Колев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във