Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков търси подкрепа за свой политически проект

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков намекна, че може да създаде свой политически проект. С анкета на своята фейсбук страница Божков попита последователите си в социалната мрежа "Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?"

"Преди 30 години един милион българи излязоха и промениха историята. Благодаря ви за подкрепата, пожеланията и сигналите. Хунтата продължава да граби. Прокуратурата им помага. Политиците мълчат. Институциите бездействат. Време е властимащите да се осъзнаят и да понесат последствията от действията си", гласеше последната публикация на Васил Божков, с която "подгря публиката" за днешната си анкета. 

Допитването ще е активно една седмица.

Бившият хазартен бос засили атаките си към управляващата партия ГЕРБ и към най-близкия кръг на премиера Бойко Борисов с въпроси за отношенията си с неговото пресаташе Севделина Арнаудова.

Последваха коментари и от министър-председателя, и от финансовия министър Владислав Горанов, и от самата Арнаудова. 

"Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям? Гледам направеното - фантастични неща сме направили, никога не са правени. Не са могли", заяви премиерът в неделя. Два дни по-рано министър-председателят каза, че не е взел нито една стотинка от него, само една пура.

Горанов определи твърденията на Божков, че за 3 години и предал над 60 млн. лв. на него и Борисов като манипулативни и целящи дискредитация.

"Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам в моя кабинет един от най-богатите и известни хора от Прехода", заяви финансовият министър.

Участието на Божков в политическия живот се превърна в тема за спор между лидера на НФСБ Валери Симеонов и бившия омбудсман Мая Манолова. Симеонов заяви, че с големите суми пари, изтеглени през 2018 и 2019 година, Божков финансирал протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор и кампанията на Мая Манолова за кмет на София.

Манолова светкавично реагира на думите му и обяви, че ще го съди. "Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова", коментира Манолова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във