Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков спира с публикуването на компромати срещу властта

Васил Божков намекна, че вече няма да обявява публично компромати и доказателства срещу управляващите или хора, близки до властта. 

"Има ли смисъл от още компромати и доказателства? По-добре да идат на места, където има нужда и където ще помогнат тези хора да влязат в затвора", коментира намиращият се в Дубай бизнесмен, срещу когото са повдигнати редица обвинения от прокуратурата.

Според Божков публикуването на нови сигнали означава още арестувани негови приближени, запушване на устата на свидели и обезсилване на самите сигнали. 

"Не се прави така. Не се дават публично сигнали. Ако искаме да влязат в затвора, сигнали се подават там, където трябва. Ако искаме да гледаме сеир и тези да продължават да ни мачкат, може да ги даваме и публично. Дадох достатъчно публични сигнали и казах нещата такива, каквито са", коментира бившият хазартен бос. 

Преди дни на въпроса "Кой дърпа конците в държавата" бизнесменът даде следните разяснения: "Не може Пеевски да седи в сянка, да има 10 компрометирани вестника и една телевизия, която я компрометира, да ръководи цялата държава". 

По думите му България се управлява от няколко човека, които се съобразяват един с друг и си помагат.

"Бойко, Шиши, няколко човека под тях от типа на Влади Горанов, Гешев. Това са опасни хора с много пари, които могат да дърпат конците в сянка непрекъснато, да слагат техни аватари и пак да управляват държавата, да изсмукват силите на народа, да вземат всичкото финансиране, което идва в България от света и след тях и потоп", обяснява Божков.

В началото на годината срещу Божков бяха повдигнати 19 обвинения, но до арест не се стигна, тъй като той избяга в Дубай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във