Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков: Скоро пак ще има избори

Обвиняемият бизнесменът Васил Божков, който беше кандидат за народен представител, благодари на симпатизантите си за подкрепата на парламентарните избори. Учредителят на партия "Българско лято", явила се на изборите с мандатоносител БНО, заяви, че скоро ще има нови избори. Божков, който живее от около година в Дубай, не успя да събере нужната подкрепа, за да влезе в парламента. БНО има 2.96% от гласовете при 98.93% обработени изборни протоколи.

"Благодаря за смелостта на всички, които ни подкрепиха. Всички искаме по-добра България. Защото българите го заслужават. Не съм обещавал, че ще бъде лесно. Обещах ви, че ще бъда честен. Предупредих ви, че хунтата ще се опита да купи или открадне вашия глас. И за това не ви излъгах", заявява бизнесменът в своя Фейсбук публикация.

"Ние сме единствените, от които се страхуват. Ние сме единствените, които искат ново начало, а не рестартиране на системата. Пълното медийно затъмнение, подправените социологии, фалшифицираните и унищожени бюлетини, заплахите и огромния натиск върху нашите застъпници и симпатизанти са малка част от доказателствата за този страх.

Обещах ви, че ще спрем лъжата. И изпълнявам обещанието си.

Пряк резултат от това е: ГЕРБ не могат да съставят правителство с никого. Борисов не може да бъде премиер никога повече. Горанов не само не е финансов министър, но не беше и в листите. Пеевски никога повече няма да бъде на никакъв официален публичен пост.

Реалният резултат на Българско лято от тези избори е много по-висок. Основите са положени. Постигнахме всичко това, за което останалите политици само говорят. Предимно, когато са в кампания. После забравят в името на някакви компромиси.

Аз ви обещах, че компромиси няма да правя. И изпълнявам обещанието си.

Уважавам решението на българския народ. Поздравявам новите избраници от тези избори. Дано спазят предизборните си обещания. Действията им ще покажат кой - кой е.

Скоро пак ще има избори. Ние имаме мисия. Мисия, която ще изпълним докрай", пише още Божков.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във