Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков се разкайва, че "подпомогнал разрастването на тумора, който унищожава държавата"

Бизнесменът с повдигнати 18 обвинения Васил Божков призова хората да се надигнат и да сменят политическата система. Във видеообръщение във Фейсбук обвиняемият бизнесмен заявява, че времето за бездействие е свършило.

Божков посочва, че през 2014 година се е поддал на рекет и изнудване от страна на "управляващата хунта", за да запази бизнеса си. Когато обаче казал "не", бил обявен за престъпник. Той съжалява, че не направил това по-рано. "С това си действие подпомогнах разрастването на тумора, който унищожава държавата ни", смята бизнесменът.

Хазартният бос обаче не дава повече информация за новия си политически проект - "Българско лято", за който съобщи в неделя.

Според публикуваните от Божков позиции, проектът му залага на върховенство на закона, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители и референдуми за важни обществени теми.

Освен това бизнесменът настоява за електронно гласуване и администрация, прозрачност на отношенията между бизнес и власт,  персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона.

Обещания има и за забрана на партийните субсидии и за финансова ревизия на досегашното управление.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във