Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков публикува свои разговори с "Vladi Goranov"

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува свои онлайн кореспонденции с потребител на име "Влади Горанов". Според неговите твърдения, разбира се, става дума за финансовия министър. "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Горанов, а не с ДКХ.", гласи публикацията на Божков.

Личи че кореспонденциите са от февруари, март и май 2018 г., както и от януари 2020 година. Според Васил Божков "девойката" и "Сашо", които присъстват в разговорите са двама бивши председатели на Държавната комисия по хазарта - Александър Георгиев и Мария Филипова, която в момента е зам.-председател на Комисията за финансов надзор. 

Тепърва ще се уточнява автентичността на материалите, както и дали действително зад потребителското име "Vladi Goranov" стои финансовият министър.

Преди седмица Божков и Горанов влязоха задочен в спор, след като в интервю за бТВ бизнесменът съобщи, че ще сезира прокуратурата за действия на министъра на финансите и поиска неговата оставка.

Горанов не отрече да се е срещал с Божков, но обясни, че предмет на дискусиите са били регулациите на хазарта. Той твърди, че не е знаел, че бизнесменът не е платил на държавата над 500 млн. лв. данъци и такси

На бизнесмена, са повдигнати обвинения за принуда, данъчни престъпления, изнудване, заплахи, търговия с влияние и др.  

Снимки от кореспонденциите,разпространени от Васил Божков:

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във