Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков предложи общи листи на Слави Трифонов, водещият му отказа

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков предложи на Слави Трифонов да се явят с общи листи на предстоящите парламентарни избори. Трифонов обаче му отказа. Това стана ясно от публикации на двамата във Фейсбук.

"Много от целите на Българско лято и ПП ”Има такъв народ” съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на избори 2021. Слави, ако наистина искаш да спасим България - да се обединим", написа бизнесменът в социалната мрежа.

"Още на 30 ноември аз заявих, че партия “Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал", отговори му Трифонов.

На свой ред Божков обвини телевизионния водещ в зависимости и че крепи статуквото. "Слави - силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за хунтата. Жалко. Българско лято остава единствената алтернатива", гласи следващата публикация на бизнесмена в социалната мрежа.

Партията на Васил Божков "Българско лято" не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии. "Ще участваме на изборите с мандатоносител", обяви тогава хазартният бос. Явно е имал предвид, че ще използва регистрацията на друга партия. 

Крайният срок за регистриране на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия изтече на 17 февруари. До 2 март ще бъдат ясни и имената в листите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във