Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков пред Bloomberg: Властта трябва да бъде конфискувана от Борисов

Българските прокурори наричат ​​Васил Божков най-опасния човек в държавата. Сега избягалият хазартен магнат планира да се върне у дома, за да се оневини, като свали правителството, пише международната бизнес агенция "Блумбърг".

Веднъж класиран сред най-богатите хора в Източна Европа, от януари Божков е в изгнание в Дубай, очаквайки решение за екстрадицията му, след като му бяха повдигнати 18 обвинения, включително за опити за предоставяне на подкуп и поръчителство на убийствата на четирима души. Божков отрича обвиненията и обвинява правителството на Борисов в рекет. 

"Смятам да вляза в политиката. Нуждаем се от нов политически проект. Властта трябва да бъде конфискувана от Борисов", казва Божков пред "Блумбърг" по телефона от Дубай, където той бе задържан за кратко, но след това бе освободен.

Шансът за успех не изглежда голям за човек, който е бил мишена на властите в най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз. И все пак упреците му към правителството идват в неудобно време за лидер, който се бори с кризата от коронавируса и чийто трети мандат е изтъкан от скандали и разследвания на министри и партийни служители, пише агенцията

Борисов неведнъж е питан за връзките си с бизнесмена, с когото се е срещал многократно. Божков обвинява премиера, че е печелил от него, което Борисов категорично отрече.

Facebook logo
Бъдете с нас и във