Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков откри гласуването за акциите на "Левски"

Бизнесмен Васил Божков, който се укрива от правосъдието в Дубай, откри електронното гласуване за определянето на новия собственик на "Левски". На страницата си във Фейсбук вчера Божков направи дали хората искат следващият мажоритарен акционер да бъде определен с електронно гласуване.

"Благодаря на всички за гласуването. Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI. Не се случи. Вие решете кой да получи собствеността. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор", написа Божков.

Посочените от бизнесмена кандидати са Наско Сираков, Константин Папазов, тръстът "Синя България" и Националния клуб на привържениците (НКП). Той обаче предоставя възможност и за добавяне на свободен избор от хората, като веднага бяха включени депутатът от ДПС Делян Пеевски, министър-председателят Бойко Борисов, Слави Трифонов, Бил Гейтс и други.

Миналата седмица близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов". От "Нове холдинг" съобщиха, че мотивът Бойко Борисов да получи акциите е, че той е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите, затова бъдещeто на клуба трябва да е в негови ръце. 

В момента клубът е в изключително тежко финансово състояние, а Васил Божков и Георги Попов се намират в Обединените арабски емирства. Българската държава е поискала екстрадицията на Божков във връзка с 11-те обвинения срещу него. В позицията на "Нове холдинг" се посочва, че състоянието на футболния клуб е породено от "умишлено и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във