Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков няма да има управленска длъжност в „Българско лято“, твърди Борил Соколов

Васил Божков няма да има управленска или каквато и да е длъжност в „Българско лято“... Юридически партията няма да е свързана с лицето Васил Божков". Това обясни пред БНР Борил Соколов, който е част политическия проект на избягалия в Дубай бизнесмен. Соколов няколко пъти заяви, че не познава лично Божков, а контактът се осъществява чрез пиарите му. За себе си той каза, че е на 36 години и е работил в една от фирмите на Божков.

По думите му идеята на проекта, който има амбицията да се превърне в партия, е да се даде публичност на хора, които не са популярни и няма кой да ги чуе.

„Нашите цели ще ги определим чрез референдум. Всяко предложение ще премине през гласуване и ако бъде одобрено, ще бъде вписано в платформата на партията… Васил Божков дава сцена на обикновения българин“, каза Соколов.

„Искаме да променим статуквото. Искаме да дадем гласност на целия български народ чрез референдуми и решенията от тях да са с по-голяма тежест от политическите решения“, допълни той.

Вчера бизнесменът Васил Божков обяви в профила си във "Фейсбук", че създава гражданска платформа "Българско лято", която да прерасне в партия.

Божков публикува клип от фейсбук страница на "Българско лято" с кадри от учредителното събрание, проведено вчера. Виждат се двайсетина души с маски. Става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери, а след това участие в парламентарните избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във