Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков: Некомпетентността на управляващите ще бъде платена от бюджета

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който все още не е върнат от Обединените арабски емирства, излезе с позиция, след като в сряда Комисията по хазарта временно отне лиценза на компанията му за спортни залагания "Еврофутбол".

Както "Банкеръ" съобщи,е компанията разполага със срок от три месеца да отстрани констатираните от комисията нарушения. Само в такъв случай дружеството ще може да продължи дейността си.

Според хазартната комисия "Еврофутбол" е направил нарушения, сходни с тези на другите компании на обвиняемия бизнесмен Васил Божков - държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота. Това се отнася за период от пет години - от 18 декември 2014 година до 31 декември 2019 година.

ДКХ смята, че по този начин хазната е ощетена с над 300 млн. лева. - 261.164 млн. лева главница и 67.71 млн. лв. лихва за просрочия.

Публикуваме цялата позиция на хазартния бос, която бе разпространена от "Нове холдинг":

Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика. Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт

Facebook logo
Бъдете с нас и във