Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков към Борисов: Мая Манолова идва за поддръжка. Отказал съм й

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна кореспонденция, за която твърди, че е между него и премиера Бойко Борисов. 

В нея са замесени имената на двама футболисти и на бившия омбудсман Мая Манолова. 

Футболистите са Илия Димитров, Атанас Кабов - общото между двамата е, че са футболисти на 'Левски" ,като и двамата играха под наем в отбора на "Витоша" Бистрица.

На 10 септември според кореспонденцията Мая Манолова е била при Васил Божков "за поддръжка", но той отказал. Човекът, записан в телефона на Божков като "ВВ" му благодари. 

Преди дни лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че с големите суми пари, изтеглени през 2018 и 2019 година, Божков финансирал протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор и кампанията на Мая Манолова за кмет на София.

Манолова светкавично реагира на думите му и обяви, че ще го съди. "Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова", коментира Манолова. 

В последните си няколко публикации и медийни изяви Божков лансира създаването на свой политически проект. 

"Политическите обвързаности са паяжина. Политиците са неспособни, не желаят и не могат да решат проблемите на България. Едни и същи лица се възпроизвеждат и си сменят местата. Като управление или опозиция. Времето им изтече. Утре ще ви предложа идеи за нов политически проект", гласи постингът му от 10 юни (сряда). 

На 8 юни с анкета на своята фейсбук страница Божков попита последователите си в социалната мрежа "Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?"

Ден по-късно в интервю за "Блумбърг" босът на "Нове холдинг" заяви, че смята да влезе в политиката. "Нуждаем се от нов политически проект. Властта трябва да бъде конфискувана от Борисов", казва Божков пред "Блумбърг" по телефона от Дубай, където той бе задържан за кратко, но след това бе освободен.

В България той е с 18 повдигнати обвинения, включително за подкуп и поръчителство на убийствата на четирима души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във