Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков: Хунтата наруши всички закони и премина всякакви морални граници

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува поредна позиция срещу правителството и поименно назова премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

"От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин", коментира босът на "Нове холдинг". 

Той упреква държавните институции за извършване на репресии и незаконни действия срещу негови служители, семейство, приятели и партньори.

"Държавните структури, ръководени от Горанов - НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите. На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват", пише Божков. 

Позицията му завършва с анонс, че в сряда (20 май) ще направи предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите футболния клуб "Левски".

По-рано ситуацията около Васил Божков бе коментирана от главния прокурор Иван Гешев. "Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа", заяви Гешев. 

Той е на мнение, че Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценят Обединените арабски емирства за връщането на бизнесмена, който в момента е в Дубай. "Ако Божков има нещо да каже, той е добре дошъл, смъртно наказание няма, може да дойде, да разкаже и свидетелства", заяви още Иван Гешев.

Засега прокуратурата не се е задействала за кореспондециите на Божков с финансовия министър Владислав Горанов, нито за т.нар. паметна бележка от срещата му със собственика на NOVA телевизия Кирил Домусчиев. 

"До вчера сигнала за снимките на Божков във Фейсбук не беше минал през мен. Когато стигне до мен, ще го разпределя и ще стигне до някой наблюдаващ прокурор, който ще вземе компетентно решение за конкретния случай", завърши Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във