Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков: Давал съм подкупи от 2014 г., когато Бойко каза "ще оправим нещата"

Намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков твърди, че е започнал да дава подкупи едва от 2014 г. насам, след като премиерът Бойко Борисов му казал, че "ще оправим нещата" по отношение на облагането на хазартния бизнес. 

"Поддадох се, защото по новия данък трябваше да закрия лотарията и "Еврофутбол", заявява Божков в поредно видео, публикувано на страницата му в социалните мрежи. 

Той подчертава, че през годините е имал банка, застрахователно дружество, производствени предприятия, корабостроителница и още куп бизнеси.

"От всеки един бизнес съм бил изхвърлен постепенно. На какво основание? Без основание. Ако бях давал подкупи, сигурно щяха да плащат, за да могат да си вземат подкупите. Аз съществувам въпреки тях, винаги съм се развивал въпреки политиците", коментира босът на "Нове холдинг". 

Преди дни обвиняемият бизнесмен намекна, че вече няма да обявява публично компромати и доказателства срещу управляващите или хора, близки до властта. 

"Има ли смисъл от още компромати и доказателства? По-добре да идат на места, където има нужда и където ще помогнат тези хора да влязат в затвора", заяви той.

Според Божков публикуването на нови сигнали означава още арестувани негови приближени, запушване на устата на свидели и обезсилване на самите сигнали. 

"Не се прави така. Не се дават публично сигнали. Ако искаме да влязат в затвора, сигнали се подават там, където трябва. Ако искаме да гледаме сеир и тези да продължават да ни мачкат, може да ги даваме и публично. Дадох достатъчно публични сигнали и казах нещата такива, каквито са", коментира бившият хазартен бос. 

В началото на годината срещу Божков бяха повдигнати 19 обвинения, но до арест не се стигна, тъй като той избяга в Дубай.

В понеделник бе съобщено, че близо 6000 предмета е иззела до момента специализираната прокуратура от офиса на хазартния бос Васил Божков на ул. "Московска" в столицата, съобщиха от държавното обвинение. Само 212 от тях са регистрирани по съответния ред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във