Банкеръ Daily

Общество и политика

Божков цели дестабилизация на държавата, твърди Валери Симеонов

Заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов се включи по темата за интервюто на бизнесмена Васил Божков и последвалите коментари от финансовия министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов.

"Не мисля, че Божков ще оцелее. В опит да се спаси, той доказа, че не само се опитва да скъса опашката си, а и да говори лъжи. Всеки, който е обвинен в такива тежки престъпления, не трябва да получава такова внимание", коментира Валери Симеонов.

Депутатът изтъкна, че той е започнал войната с Васил Божков още през 2018 година. Първият му опит бил неуспешен, но след това от ГЕРБ подкрепили промените в Закона за хазарта и това "задвижило валяка".

"Фиксацията към Горанов не я разбирам. Същият човек искаше да вдигне всичките агитки на Левски, които не са за подценяване. Целта и сега е дестабилизация на държавата", обясни Симеонов пред БНТ.

Според лидера на НФСБ заявката на Божков, че ще се върне в България, означавала, че ще се върне, когато се смени сегашното управление. "Аз мисля, че той ще се върне при това управление, и то с белезници", обобщи Валери Симеонов.

В петък (8 май) бизнесменът заяви в телевизионно интервю, че за хазартния си бизнес многократно е общувал само с "Влади Горанов", както го нарече, и че той го е запознавал с шефове на комисията по хазарта. “България не е правова държава, управлява се от хунта в момента”, категоричен бе Божков.

В отговор  Горанов припомни, че Божков дължи на държавата 700 млн. лв. от неплатени такси."Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези",каза финансовият министър.

“Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор, коментира  премиерът Бойко Борисов.

“Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент”, добави премиерът по повод думите на бизнесмена, че Борисов е общото между мутренските времена и сегашните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във