Банкеръ Daily

Общество и политика

Божидар Димитров учредява формацията "Кан Кубрат"

Бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров учредява днес Българско надпартийно движение "Кубрат" (БНСК). Новината дойде от Боянския клуб за подкрепа на българската държавност и нация. Сбирката ще е във военния дом-паметник на столчната ул. "Солунска" 21 от 14 часа.

Заявката за ново движение дойде в началото на годината, като обявеното намерение бе то да прерасне в партия. Първата дата за учредяването му бе 4 февруари, но събитието бе отложено. Официалният мотив бе, че Божидар Димитров се разболя. 

Едно от основните послания е настояването България да се превърне в президентска република. Според Божидар Димитров "парламентарната република е атрофирала". 

Форумът днес ще е под ръководството на бившия шеф на НИМ и министър в първия кабинет "Борисов", арх. Миломир Богданов, д-р Костадин Георгиев - Калки, Христо Бойчев и ген. Стоимен Стоименов. Сред кандидатите за членове на "Кубрат" са хора "от национално отговорните академични среди, интелигенция, офицерство и професионалисти, с гости от Унгария и български политически и граждански организации".

Facebook logo
Бъдете с нас и във