Банкеръ Daily

Общество и политика

Божанков уверява, че БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС

"Българските граждани достигнаха лимита си на търпение и затова избирателната активност беше толкова ниска. Това е трети избор в рамките на година. Има COVID и инфлационна криза. Толкова ниска активността обаче не очаквах да бъде". Това заяви Явор Божанков от БСП.  Пред Нова телевизия той отхвърли твърденията, че партията му се е договорила за коалиция с ГЕРБ и ДПС. "Още след изборния ден представител на ръководството заяви, че това няма да се случи", подчерта Божанков. 

По думите му не е имало хаос с броенето на разписките, каквито съмнения са се появили преди вота. "Именно броенето на разписките сега ни дава основание да кажем, че резултатът е легитимен. Изборите бяха спокойни", каза социалистът. 

"Със сигурност и в 47-ия парламент ще бъдем тази разумна сила, която ще даде всичко от себе си, за да има редовен кабинет", подчерта той. И добави, че трябва да се изчакат окончателните резултати, тъй като е станало ясно, че "тръгваме по нов път, но въпросът е какъв е той". Анализ и заключителни изявления от левицата ще направят при 100% ясни резултати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във