Банкеръ Daily

Общество и политика

Божанков: Радев връща Борисов на власт чрез служебния си кабинет

БСП няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН. Това заяви Явор Божанков от БСП. "Ще работим с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа и който застава срещу корупционния модел", добави социалистът. "Реален риск Борисов да се върне - има, особено с последните действия на служебния кабинет и непрестанните им атаки", смята бившият депутат от БСП.

Божанков коментира пред NOVA работата на назначения от президента Румен Радев служебен кабинет, като каза, че те правят всичко друго, но не и да организират предстоящите предсрочни парламентарни избори. "Служебният кабинет има три критики в три сектора - външна политика, инфраструктура и енергетика. Това са трите сектора, управлявани от Слави Трифонов и ИТН. Нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет, щом има толкова сериозни критики", попита той.

По думите му тезата на левицата във връзка с "Газпром“ не е политически мотивирана. "80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от "Газпром". В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, посочи Божанков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във