Банкеръ Daily

Общество и политика

Божанков към Десислава Атанасова с цинично подмятане

След като депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова се възмути от репликата на министъра на финансите Асен Василев - "Да го д...т бедните", депутатът от БСП - Явор Божанков реагира светкавично.

Той излезе на трибуната и се обърна към Десислава Атанасова с думите: "Госпожо, не може всеки път като чуете за д**ане, да излизате".

Той я разкритикува, че е извадила думите на министъра от контекста - а именно казани по повод тежкото положение, което очака "бедните", ако падне правителството и страната влезе в спирала от кризи.

По думите на Божанков репликата не й подхожда. "Госпожо Атанасова, от вас не съм го очаквал - като парламентарист с по-дълъг опит." След това той я разкритикува, че рязко се е загрижила за президента Радев, който рязко й бил станал симпатичен.

"Нямам идея защо. Днес сте особено емоционална. Пишете във "Фейсбук" - скандално изказване на Асен Василев по въпроса с бюджета. Но госпожо Атанасова, не може всеки път като чуете за духане, веднага да излизате. Искате и вие да се вредите там, пък не сте от бедните" - продължи депутатът от БСП, засегнал се вероятно и от реплика, казана преди това, в която той се бе разпознал.

Той поиска лично обяснение от Атанасова, след като в хода да дискусиите за вота на недоверие тя спомена името му като нарече премиера Кирил Петков "Божанката в политиката".

Facebook logo
Бъдете с нас и във