Банкеръ Daily

Общество и политика

Боил Банов: Допълнителни текстове в проектозакона за радиото и телевизията само при консенсус

Възможно е на депутатите да бъдат представени допълнителни текстове в проекта за промени в Закона за радиото и телевизията, ако има консенсус по тях. Това заяви министърът на културата Боил Банов на онлайн среща с генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.

"Всички въпроси, свързани с мандатите и така нататък, са отворени за разглеждане и в крайна сметка моето становище е, че всеки би трябвало сега да даде на фона на това обществено обсъждане коментари, вече писмени, и, ако има обществен консенсус и консенсус сред експертите и в медийната среда, тези текстове, разбира се, могат да бъдат върнати и да бъдат представени от законодателя във вида, в който са изработени в работната група или допълнени с интересни мнения и становища по време на общественото обсъждане", обяви министърът.

На свой ред Кошлуков даде висока оценка на качения за обществено обсъждане проект за промени в медийния закон. "По темата, която повдигнахте, няма какво да ви кажа. Ние не се вълнуваме много от мандати. Освен това, ако си спомням добре, през годините ние се борихме именно за това - да може обществото на свободни избори да избира депутати, които независимо (да решат) да правят закони. Мисля, че това е само проект и не смятам, че ние тук в БНТ, или вие в министерството, или където и в която и да е група, определят дневния ред. Мисля, че това е парламентът, така че предстои депутатите да решават", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във