Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков върна Тенчо Тенчев като началник на КАТ-София

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е върнал Тенчо Тенчев като началник на КАТ-София. За това сигнализираха от Института за пътна безопасност в съобщение до медиите.

В Института за пътна безопасност са постъпили десетки сигнали от гневни пътни полицаи за "малоумното решение" на министъра на вътрешните работи за назначаването от днес на лицето Тенчо Тенев за началник на столичния КАТ.

"Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи. Вашето решение да назначите за шеф на КАТ доказано некомпетентен и опасен човек показва, че за вас професионализмът, честта и достойнството не означават нищо. Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше действие Вие доказвате, че служите на чужди интереси и корупционни практики. На фона на пълния транспортен хаос, който цари по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и престъпни практики", пишат от Института за пътна безопасност.

Те настояват незабавно вътрешният министър да преразгледа своето решение, за да успокои както пътните полицаи, така и българското общество.

За назначаването си за временен началник на столичната „Пътна полиция“ е потвърдил и самият Тенчо Тенчев пред БНР. Преди месеци Тенчо Тенев беше арестуван и обвинен за престъпление по служба.

Тенчо Тенев е бил назначен на поста заради това, че досегашният началник - Мартин Цурински, е излязал в дълъг отпуск.

Тенев беше началник на столичния КАТ преди време. После беше освободен по времето на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Тогава Тенчо Тенев обаче спечели дело и се върна в "Пътна полиция". Преди повече от година той беше преместен в полицията в Асеновград.

На 10 май Тенчо Тенев беше задържан заради престъпление по служба и държане на незаконни боеприпаси. След това беше освободен под гаранция.

Експерти са обяснили пред Националното радио, че за назначаването на Тенев няма правна пречка, тъй като никой не е поискал неговото отстраняване до момента.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във