Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков смени ръководството на полицията в Пловдив

Ръководството на пловдивската дирекция на МВР поема Петър Тодоров, дългогодишен служител в дирекцията, съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той пристигна в Пловдив, като малко преди 18 ч. днес  обяви пред състава промените, които обеща още вчера.

Поводът за това стана ареста на полицейски служители от трето районно управление, включително и директорът, разследвани за престъпления срещу правосъдието, корупционни практики и оказван чадър върху наркоразпространение и проституция.

Случилото се е удар срещу авторитета на МВР, удар, който се отразява на всички служители, които работят и в Пловдив, подчерта вътрешният министър Бойко Рашков. Той изтъкна обаче, че е проведена добра оперативно-издирвателна дейност от страна на дирекция „Вътрешна сигурност“, която знаем е на подчинение на вътрешния министър.

Рашков високо оцени и работата на прокуратурата по случая.

"Става въпрос за престъпници с пагони, и за такива без пагони", каза той. И посочи, че няма достатъчно информация за размера на цялата престъпна схема. Очаква се това да стане известно в следващите седмици.

Рашков сподели и лично мнение за това как е възможно да се стигне до подобни явления в системата.

„Когато виждаме някъде в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, просто хей така като за лека нощ, и когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества, такива средства са невъзможни, дори да заемеш длъжността председател на Министерския съвет, това неминуемо се отразява и на морала на обикновения редови служител на Министерството на вътрешните работи", подчерта той.

В отговор на въпрос за изнесената днес информация от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов за подслушвания на политици, Бойко Рашков каза, че сигналите за това трябва да се отнесат към Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства и че той няма информация за това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във