Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков: Ще се срещна само със следващия главен прокурор

Бойко Рашков

Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор, заяви  вътрешният министър Бойко Рашков, запитан дали ще приеме поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи в сряда.

"Проверката за подслушването продължава въпреки саботажа на прокуратурата", подчерта той в интервю за Би Ти Ви.

Предложението за работна среща от страна на главния прокурор идва на фона на изключително обтегнати отношения между институциите.

Като причина за срещата Гешев сочи "необходимостта от продължаване на взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт".

"Считам, че традиционно добрата съвместна дейност на прокуратурата и МВР в рамките на нормативно установените им правомощия ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество", обяви още Обвинител номер едно, за когото само преди дни в предаването "Неделя 150" служебният вътрешен министър каза, че е собственост на експремиера Бойко Борисов. Рашков се оплака и че прокуратурата постоянно пречи на работата на МВР.

Каза го и във вторник, когато изтече информация, че прокуратурата е влязла в кабинета на висш полицейски служител. По повод акцията срещу началника на сектор "Културно-исторически ценности" в Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Папалезов Бойко Рашков обяви, че се провеждат лични обиски и обиски на кабинети на служители, проверяващи твърденията за подслушването на опозиционни политици преди вота на 4 април.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във