Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков - "ябълката" на раздора?

Депутатът Никола Минчев от "Продължаваме Промяната" заяви в предаване на БНР, че решението дали политическата му сила би подкрепила ново правителство в сегашния парламент, зависи на първо място на кого ще бъде връчен третият мандат.

Според бившия председател на парламента най-реалистичният вариант е президентът да връчи мандата на БСП или на "Демократична България".

Минчев не изключи неговата формация да приеме и единодействие с "Има такъв народ", но само като част от ново, абсолютно мнозинство, което застане зад определени реформи

"Ние ще положим усилия да има правителство с третия мандат, но съставянето на кабинет не трябва да бъде на всяка цена. Ние бихме участвали, когато има едно ясно мнозинство за прокарване на реформи. Една от тях, например, ще е назначаването на Бойко Рашков начело КПКОНПИ - Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество" - уточни Никола Минчев.

В същото време депутатът от "Има такъв народ" Ива Митева даде да се разбере, че нейната политическа сила има резерви към кандидатурата на сегашния министър на вътрешните работи в оставка - именно той да стане председател на антикорупционната комисия.

"Мисля, че има много други подходящи хора и всички, които бъдем в тази евентуална бъдеща четворна коалиция, можем да се обединим около наистина силна личност" - подчерта Ива Митева в предаване за Нова телевизия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във