Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Рашков: Губещият отклонява вниманието от важното за деня

"Когато някой започва да губи, той отклонява общественото внимание от важното за деня." Така служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира изявленията на ГЕРБ от днешния ден. Преди краят на изборния ден от ГЕРБ имаха пресконференция, на която активно се споменаваше името на Бойко Рашков, свързвайки го с авторитаризъм. 

"Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, тя започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца те губят такъв електорат, че губят 15 или 20 депутати", каза вътрешният министър пред bTV.

По думите му, днес има сравнително по-малко започнати досъдебни производства: "Причината отдавам на активната дейност на съответните полицейски органи в последните 10 дни. На пръсти на едната ръка се броят случаите, които можем да коментираме. Накратко – в Карнобат имаме един случай и то по ваш репортаж. Ние заедно с вашата телевизия и със съдействието на прокуратурата в Карнобат сме свършили много важна работа."

Рашков допълни, че отпреди няколко часа има информация за един случай в столичния квартал „Дружба“, където представител на секционна комисия е бил с един кандидат-депутат в една кола, но кандидатът за депутат има имунитет и не може да се посегне на неговата независимост, поради което реализацията не се е осъществила докрай. "Ще анализираме кои партии са купували гласове, ще бъдем готови, след като започнем да проверяваме случаите един по един", каза още силовият министър.

Бойко Рашков съобщи, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев в близките дни. "Почти напълно съм готов, не хвърлям думите си както ГЕРБ на вятъра", изтъкна той. Сигналът ще е за уронване на престижа на съдебната власт
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във